Foto: Ekrānšāviņš no video

Kā “zinātniski pareizi” sadalīt kūku? 0

Tradicionālais kūkas sagriešanas veids ir no tortes centra uz malām veidot tādus kā trīsstūra gabaliņus. Tomēr saskaņā ar zinātnieka sera Frānsisa Goltona rakstu, kas publicēts žurnāla “Nature” 1906. gada decembra numurā, kūkas sagriešana visā tās garumā ir labāks veids, kā samazināt iespēju tai zaudēt savas labās īpašības tajos gadījumos, kad torte netiek apēsta vienā reizē, bet tās daļa atstāta nākamajai dienai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TOP10. Gudrākie cilvēki Latvijā mākslīgā intelekta skatījumā
“Kur šķiņķis pazudis?” Kādam rīdziniekam ēdiena pasūtīšana uz mājām beigusies ar nepatīkamu pārsteigumu, arī restorāna īpašnieki ir neizpratnē
Mājas
Uzkopjot mājokli, ir vērts pamēģināt zviedru pieeju kārtības uzturēšanā. Skaidrojam pamatprincipus!
Lasīt citas ziņas

Metode palīdz saglabāt kūku mitru un sulīgu, neļaujot pildījumam apkalst un sažūt. Turklāt – šādi griežot kūku, to iespējams gaumīgi sadalīt smalkāk – tātad lielākam skaitam cilvēku.

Ekrānšāviņš no video
CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc cienījamā matemātiķa teorijas – pirmajai kūkas šķēlei jāatrodas tieši kūkas vidū.

Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video

Kad tā nogriezta, izcelta no kūkas centra un novietota uz šķīvīša, atliek izlemt – vēlaties notiesāt visu gareno gardumu vai to pārdalīt divās daļās.


Pēc tam atlikušās kūkas puses vienkārši bīda kopā, lai kūka atkal izskatās apaļa kā vesela.

Un tad iepriekš aprakstīto procesu atkārto – vidū izgriež vēlamā platuma joslu, to izceļ un atkal sabīda kūkas atlikušās malas kopā. Tā turpina, līdz kūka ir sagriezta.

Protams, visus šos ieteikumus ignorēt, ja ir vēlēšanās kūku apēst vienatnē un vienā piegājienā…Lai saldi!