Foto – Shutterstock

Kāda malka kamīnam labāka? 0

Vispiemērotākā kurināšanai ir bērza malka. Daži speciālisti gan sūkstās par lielo daudzumu sodrēju un iesaka pirms kurināšanas noņemt tai tāsis, kuras apkvēpinot modīgo slēgto kamīnu stiklus. Ar bērzu viegli iekurināt, tas deg ar ilgu, vienmērīgu liesmu un nedzirksteļo, turklāt izdala par 25% vairāk siltuma nekā apse un par 15% vairāk nekā priede. Šai malkai sadegot, rodas viegls un maigs aromāts. Tas gan samazinās, ja malka glabāta ilgāk par diviem gadiem. Kurinot mitru, toties veidojas daudz darvas, kura nepatīk skurstenim. Lai izvairītos no darvas, vēlams piemest vairākas alkšņa pagalītes. Bērzs rada karstumu un kvēpus, alksnis tos sadala.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Vidējais sadegšanas siltums, kuru apzīmē ar siltumatdeves koeficientu, ozolam ir 10; kļavai – 8,75; bērzam – 8,33; alksnim – 6,25; priedei – 6,2; apsei – 5,0; papelei – 3,5.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.