Kanneloni ar rikotu un spinātiem 0

Kanneloni makaronus var pildīt ar dažādiem pildījumiem, šoreiz piedāvājam šādu variantu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 14 – 20 kanneloni gabalu, 500 g rikotas siera, 100 g spinātu, 150 g tomātu, 200 g cieta siera, sāls, pipari.

Sastāvdaļas Bešameļ mērcei – litrs piena, 100 g miltu, 100 g sviesta, sāls, pipari.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms gatavo Bešameļ mērci. Katliņā izkausē sviestu. Pievieno miltus, labi samaisa. Pastāvīgi maisot, pielej pienu, pieber sāli un piparus. Vāra tik ilgi, kamēr mērce viegli sabiezē (mērcei jāatgādina pašķidrs krējums).

Gatavo pildījumu. Tomātus smalki sagriež, ja veidojas daudz sulas, to nolej. Spinātus smalki sagriež.

Rikotu izmīca ar dakšiņu. Pievieno tomātus, spinātus, sāli un piparus. Visu rūpīgi samaisa un uzmanīgi iepilda kanneloni makaronos.

Sapildītos makaronus liek cepamtraukā cieši blakus citu citam.

Uz makaroniem uzlej Bešameļ mērci. Cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī 30 – 35 minūtes.

Tikmēr sarīvē sieru uz vidējas rīves. Pēc 30 minūšu cepšanas izvelk cepamtrauku no plīts un uzkaisa rīvēto sieru.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un 180 grādos turpina cept vēl 10 – 15 minūtes.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.