Kāpostu pīrāgi. Ar ķiplociņu pikantāk!
 0

Sastāvdaļas mīklai
625 g kviešu miltu,
300 ml silta piena,
3 ēdamkarotes sviesta,
½ tējkarotes sāls,
2 ēdamkarotes cukura,
paciņa sausā rauga.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
neliela kāpostgalva,
30 g sviesta,
liels sīpols,
3 ēdamkarotes tomātu mērces,
tējkarote sāls.

Pagatavošana.
Vispirms pagatavo rauga mīklu. Uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu, pievieno cukuru un sāli, samaisa un nedaudz atdzesē. Tad izšķīdina tajā sauso raugu, pievieno miltus un rūpīgi izmīca. Mīklu noliek siltā vietā rūgt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pa to laiku pagatavo kāpostu pildījumu. Uz pannas izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas ir zeltaini brūns. Pievieno sagrieztu kāpostu, mazliet ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sāli, cukuru un tomātu mērci. Samaisa un noliek vēsumā atdzesēties.

Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež atpakaļ un ļauj otrreiz uzrūgt. Kad kāpostu masa atdzisusi, sāk gatavot pīrāgus. Izrullē mīklu, izspiež aplīšus, vidū liek kāpostu pildījumu un maliņas rūpīgi aizspiež. Pārziež ar olu vai kefīru un cep +200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Ja gribas pikantāku garšu, pildījumam pievieno ķiploka daiviņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.