Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Karaliskie auzu pārslu cepumiņi: garšo tāpat, kā tos sauc! 0

Kraukšķīgi, zeltaini un ārkārtīgi garšīgi cepumi, kas pilnībā attaisno savu nosaukumu, ir pagatavojami viegli un ātri. Garšos kā maziem, tā lieliem!

Reklāma
Reklāma

Karaliskie auzu pārslu cepumiņi

Sastāvdaļas:

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Ātri pagatavojamās auzu pārslas – pusglāze
Olas – 2 gab.
Sviests – 70 grami
Kviešu milti – 1 glāze
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Sāls – šķipsniņa
Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Dziļā bļodā iesit olas, turpat pieber cukuru, sāli un visu sajauc.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviestu izkausē vai nu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno masai, samaisa.

Bļodā pievieno ātri vārāmās auzu pārslas, kviešu miltus un cepamo pulveri. Miltus ber pakāpeniski, pa daļām, lai neveidotos kunkuļi. Mīklu kārtīgi sajauc un atstāj to “atpūsties” uz 15 minūtēm, trauku apsedzot ar dvieli.

Mīklai jālīp pie rokām, tomēr nav jābūt pārlieku šķidrai vai cietai.

Uz cepešpannas liek cepamo papīru vai foliju. Samitrina rokas un no mīklas veido bulciņu formas un liek uz cepešpannas – tās kārto vienu no otras mazliet attālumā.

Cep cepeškrāsnī 160 grādos vidēji 25 līdz 30 minūtes, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet tām atdzist.

Pasniedz ar pienu vai kakao!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.