Daiņa Bušmaņa foto

Karpas terīne ar pelēko zirņu un ķimeņu biezeni, kazas siera uzputeni
 un bietēm
 0

(4 personām)

KĀ GATAVOT?

Karpu izfilē, pārkaisa ar sāli, pipariem, sakapātām dillēm, iesmērē ar sinepēm un mārrutkiem. Katru fileju satin kā ruleti, ietin pārtikas plēvē un vāra 30 min. Pēc tam liek zem sloga, atstāj uz nakti ledusskapī. Izmērcētus pelēkos zirņus vāra sālsūdenī, līdz gatavi. Nokāš, pievieno ķimenes, sviestu, saldo krējumu (100 g), sablenderē. Kazas sieru saputo ar atlikušo saldo krējumu, pievienojot rīvētu citrona miziņu. Katliņā izkausē cukuru, lej klāt ābolu sulu (dabīgo, vēlams skābāku), vāra, līdz veidojas karamele. Ieliek sagrieztu bieti, karamelizē. Kārto uz šķīvjiem un ceļ galdā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Rīgas restorāna “Vino Metr” pavārs RŪDOLFS KALNIŅŠ