Foto: Elena Veselova/SHUTTERSTOCK

Karsts ābolu pīrāgs ar saldējumu. Īsts baudījums! 3

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Šogad par ābolu ražu nevar sūdzēties. No tiem sanāk ne vien garda sula, aromātisks ievārījums un kompots – āboli ir arī lieliski dažādos desertos. Lūk, burvīga recepte kārumniekiem!

Ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

• 1 kg antonovkas ābolu

• 0,5 kg augstākā labuma kviešu miltu

• 250 g cukura

• 200 g saldkrējuma sviesta

• 1 ola

• kanēlis

Pagatavošana

Pagatavo mīklu – bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno 150 gramu cukura un miltus. Lēnām ar rokām mīca, līdz izkūst cukurs un veidojas viendabīga masa. Mīklu saveļ bumbā, ietin cepampapīrā un uz stundu ievieto ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr mīkla briest, sagatavo ābolus – nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdi ar sēklām, tad sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs. Uzbārsta aptuveni 100 g cukura un samaisa.

Izņem no ledusskapja mīklas bumbu, sagriež četrās daļās. Katru daļu izveltnē apļa formā, centrā liek sagrieztos ābolus, uzbārsta kanēli.

Ar sakultu olu noziež mīklas apļa ārmalu, aizloka pīrāgu, veidojot pusmēneša formu. Arī no ārpuses pīrāgu noziež ar sakulto olu. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 15 minūtes.

Karsts ābolu pīrāgs ļoti labi garšo ar aukstu saldējumu. Tiesa, zobārsti par šādu salikumu nav priecīgi.

Ābolu pildījumam var pievienot arī rozīnes, žāvētas melnās plūmes vai žāvētus ķiršus.

Recepti iesaka Bauskas novada atpūtas kompleksa Miķeļi šefpavārs Inesis Horitončuks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.