Foto: Fotolia

Kārtainās mīklas pīrādziņi no pašu gatavotas mīklas 1

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 18
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 320 g kviešu miltu
• 220 g 82% sviesta
• 5 g sāls
• 1 ola
• 100 g auksta ūdens
• pusēdamkarote galda etiķa vai 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana.
Bļodā iesit olu, pievieno ūdeni, etiķi (vai citrona sulu), sāli un visu samaisa. Pakāpeniski pievieno un iemaisa izsijātus miltus un mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Tad ietin pārtikas plēvē un uz stundu ievieto ledusskapī. Mīklu izņem no ledusskapja, plāni izrullē (aptuveni 5 mm biezumā) četrstūra formā. Pusi mīklas vienmērīgi noziež ar sviestu, bet otru mīklas pusi pārloka tai pāri. Tad izveltnē četrstūrī un saloka trīs daļās. Atkal iegūst četrstūri, tikai trīs reizes mazāku. Ietin pārtikas plēvē un uz stundu ievieto ledusskapī. Pēc tam atkal izveltnē četrstūri un saloka trīs daļās. Vēlreiz izveltnē un saloka četrās daļās. Ietin pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī uz stundu. Tad nu beidzot mīkla ir gatava!

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu sagriež mazākos gabaliņos un liek pildījumu. Tam var izmantot ne vien gaļu, bet arī biezpienu, kam pievieno nedaudz miltu, sviesta un olu. Var pildīt taukvielās ceptas gailenes vai šampinjonus, kam pievienotas dilles. Ļoti labi garšos dārzeņu pildījums, ko gatavo no paprikas, cukīni, kabača, tomātiem. Lai pildījuma garša būtu bagātīgāka, sagrieztajiem dārzeņiem pievieno rīvētu sieru.

Pīrādziņus apsmērē ar olu un cep 175 °C aptuveni 20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.