Foto: Africa studio/Shutterstock

Ķiploku uzkoda – izcila salātiem, mērcēm, arī sviestmaizēm 0

Sastāvdaļas
• 500 g ķiploku
• 300 ml olīveļļas
• 2 lauru lapas
• čili pipars
• rozmarīna un timiāna zariņi

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Noloba ķiploku daiviņas un kopā ar garšaugiem liek nelielā katliņā, pārlej olīveļļu un uz nelielas uguns karsē (bet nevāra!) aptuveni 20 minūtes (līdz ķiploki kļūst viegli mīksti). Pievieno sīki sagrieztu čili. Ļauj ķiplokiem nedaudz atdzist, izņem garšaugu zariņus un lauru lapas, pilda tīrā puslitra burkā tā, lai eļļa pilnībā nosedz ķiploku daiviņas. Ja nepieciešams, pievieno eļļu papildus. Ledusskapī ķiploki var glabāties pāris mēnešu.

Eļļā karsēti ķiploki ir lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, arī sviestmaizēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc ķiploku izlietošanas, burkā palikusī eļļa noderēs kā mērce dažādiem salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.