Foto: Aija Geida

Ķirbju sēklu pesto 0

Sastāvdaļas
• 50 g lobītu ķirbja sēklu
• 50 g svaigu pētersīļu
• 40 g parmezāna siera
• 80 ml olīveļļas
• 1½ ēdamkarotes citrona sulas
• ½ ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes sāls
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbja sēklas uz pannas apgrauzdē. Kad atdzisušas, tās kopā ar sakapātu ķiploka daiviņas pusīti saberž piestā. Pētersīļus nomazgā, nosusina un arī saberž viendabīgā masā. Pieliek smalki sarīvētu sieru, citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus, olīveļļu un samaisa. Ja gatavo ar blenderi, visas sastāvdaļas, izņemot parmezāna sieru, sablendē viendabīgā masā. Pēc tam pieliek sieru un samaisa. Parmezānu var aizstāt ar Krievijas, Holandes vai līdzīgu sieru.

Vislabāk šo pesto gatavot īsi pirms pasniegšanas, jo, vairākas stundas pastāvot siltumā, tas kļūst tumšāks (ja vajag uzglabāt, jāsapilda burciņā, jāuzlej nedaudz eļļas, lai virspusē veidojas eļļas kārtiņa, jāuzliek vāks un jāglabā ledusskapī).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.