Ķirbju un pērļu grūbu dāls – aromātisks biezs sautējums 0

Grūbas – nolobīti, veseli vai šķelti miežu graudi – ir bagātīgs olbaltumvielu, B grupas vitamīnu, šķiedrvielu un vairāku minerālvielu avots. Šo graudaugu var izmantot gan sautējumu, gan sacepumu un putru pagatavošanai, gan sanāk lielisks deserts. Tikai pirms ēdienu gatavošanas vēlams grūbas kādu stundu iepriekš iemērkt, lai saīsinātu to vārīšanas laiku.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 150 g pērļu grūbu
• 500 g nomizota ķirbja
• 2–3 ēdamkarotes eļļas cepšanai
• 3 daiviņas ķiploka
• 200 g kokosriekstu piena
• 200 ml ūdens
• 20 g kinzas
• pustējkarote koriandra sēklu
• pustējkarote kumīna sēklu
• pustējkarote čili pulvera
• pustējkarote jūras sāls
• krēmsiers Smiltene
• siers Grande Duro

Pagatavošana.
Visas garšvielas piestā sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sagrieztu ķirbi, ķiplokus, cep 5 minūtes apmaisot. Pievieno grūbas, garšvielu maisījumu, ūdeni un kokosriekstu pienu, sautē, līdz ķirbis un grūbas mīksti (vajadzības gadījumā vēl pielej ūdeni.) Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

RAKSTS TAPIS SADARBĪBĀ AR BIEDRĪBU SIERA KLUBS

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.