Publicitātes foto

Sāļais kliņģeris ar biezpienu un ar svaigu foreli 0

Sastāvdaļas kliņģerim – 500 g kviešu miltu, 50 g rudzu miltu, 160 ml piena, 100 ml ūdens, 20 g rauga, 1 ola, 40 g sviesta, 1 ēdamkarote eļļas, 40 g cukura, 10 g sāls, 25 g linsēklu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
ASV izsludina ārkārtas stāvokli pirms Saules aptumsuma – paredz cilvēku masu bojāeju 12
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pildījumam – 200 g biezpiena, 20 g miltu, 200 g svaigas foreles, 40 g klasiskā krēmsiera, 20 g siera Grande Duro, 1 ola.

Pagatavošana.

Ūdeni ar pienu sasilda līdz +30…+35 °C, pievieno pusi izsijātu miltu, atšķaidītu raugu un samaisa šķidru mīklu – ieraugu. Uzkaisa 0,5–1 cm biezu miltu kārtiņu, traukam uzliek vāku vai tīru drānu un siltā vietā raudzē 1–1,5 stundas. Ieraugs ir uzrūdzis, ja tā apjoms palielinājies divas reizes, virspusē redzami gāzes burbulīši un, uzsitot ar roku, ieraugs saplok.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzrūgušam ieraugam pievieno atlikušos miltus, sāli, eļļu, sviestu, kas saputots ar cukuru un olām, garšvielas, linsēklas un mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no rokām un trauka malām. Mīklu izlīdzina, pārkaisa ar miltiem, trauku pārklāj un raudzē siltā vietā 1–2 stundas.

Gatavo pildījumus: biezpienam pievieno garšvielas un olu, samaisa. Svaigu foreli sagriež, sīpolus sasmalcina un apcep, samaisa ar foreli, pieber garšvielas.

Kad mīkla gatava, to sadala divās daļās un izveltnē divus taisnstūrus, vienā liek biezpiena pildījumu, otrā – foreles pildījumu. Veido kliņģeri. Raudzē vienu stundu, pēc tam liek sakarsētā cepeškrāsnī un +180 °C cep aptuveni 30 minūtes. Kad kliņģeris gandrīz gatavs, pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru un cep gatavu.