Foto – Shutterstock

Ko ēst darbā tiem, kuri vēlas notievēt: 4 pieejas un receptes no dažādām diētām 0

Kādu maltīti ņemt uz darbu. Dikāna pieeja

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 107
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas
Foto – Shutterstock.com

Ko ēst ofisa darbiniekiem, ja gribas notievēt un ja tuvākajās ēstuvēs nav veselīgu maltīšu?

CITI ŠOBRĪD LASA

Vislabākais risinājums ir – ēdiens no mājām. Mēs apkopojām populārākās diētas, kā arī viegli pagatavojamu un garšīgu ēdienu receptes.

Visā pasaulē zināmais franču dietologs Pjērs Dikāns ietver četrus etapus, no kuriem pirmie divi ir tik stingri, ka ilgi pieturēties tiem nebūtu labi. Pirmajā etapā var ēst tikai olbaltumvielas (ne vairāk kā septiņas dienas), otrajā – olbaltumvielas un dārzeņus.

Tikai trešajā etapā var pievienot ēdienkartē augļus un piena produktus, taču arī tas neglābs tos, kuri, paņēmuši biznesa pusdienu piedāvājumu, centīsies atdalīt makaronus no azu tatāru gaumē un izknibināt zirņus no salātiem.

Nesiet sev līdzi uz darbu vistas krūtiņas, kas vārītas nelielā ūdens daudzumā ar garšvielām vai gatavotas uz grila, vārītus dārzeņus un salātus, bet uzkodām grauziet selerijas un burkānus. Un, kad tas viss apniks, pagatavojiet vistas krūtiņu ar dārzeņiem.

Vistas krūtiņa pergamentā

Sastāvdaļas:

4 vistas krūtiņas bez ādas un kauliem

1 sagriezts sīpols

1 paprika, arī sagriezta šķēlītēs

200 g ķirštomātiņu, sagrieztu uz pusēm

1 tējkarote olīveļļas

1 citrons, sagriezts šķēlītēs

viens saišķītis pētersīļu

kaltēts timiāns, sāls, melnie pipari – pēc garšas

Kā gatavot:

Sagrieziet vistas krūtiņu četrās daļās, samaliet gaļas maļamajā mašīnā, samaisiet ar sīpoliem, papriku, tomātiem, pētersīļiem, timiānu, olīveļļu, sāli un pipariem. Uz četrām pergamenta papīra sloksnēm katrai centrā lieciet gaļas un dārzeņu maisījumu, pa virsu – citronu šķēles. Rūpīgi ietiniet katru porciju, izveidojot “aploksnīti”.

Cepiet cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes. Var garnēt ar kubiciņos sagrieztiem ķirbjiem, pielikt sāli, piparus, ķiplokus un rozmarīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.