Foto kolāža: Freepik, Unsplash, Shutterstock

Ko pagatavot, ja maciņā svilpo vējš? Trīs sātīgas receptes 3

Ja rodas vēlēšanās ieekonomēt naudu tā, lai to nejustu ģimenes vēders, palīdzēs vienkārši un gardi, bet dažkārt piemirsti ēdieni.

Reklāma
Reklāma

Kartupeļu pankūkas

Nepieciešams

4 vidēja lieluma kartupeļi

2 nelieli sīpoli

1 ola

3-4 ēdamkarotes miltu

Sāls un pipari

Eļļa cepšanai

Krējums

Pagatavošana

Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo, sarīvē ar rīvi vai virtuves kombainu. Tieši tāpat rīkojas ar sīpoliem.

Masai pievieno olu un miltus, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz karstas pannas ar karoti veido pankūkas, katru nedaudz piespiežot pie pannas, apcep, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

Pasniedz ar krējumu.

Labi garšos gan siltas, gan aukstas.

Cepti kartupeļi ar pildījumu

Nepieciešams

4 palieli ar mizu vārīti kartupeļi

2 mazi cīsiņi

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

1 paprika

100 g cietā siera

¼ glāze krējuma vai bezpiedevu jogurta

Rozmarīns, oregano vai citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

Cīsiņus sagriež gabaliņos un apcep, tad novieto uz salvetes, lai uzsūktos liekās taukvielas.

Tajā pašā pannā apcep sasmalcinātu sīpolu.

Kad tas kļūst caurspīdīgs, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, smalki sagrieztu papriku un garšvielas.

Vārītos kartupeļus pārgriež uz pusēm, izgrebj viduci, atstājot sieniņas aptuveni 5-7 milimetru biezumā.

Katrā kartupeļu pusītē ieliek mazliet krējuma, tad liek sagatavoto pildījumu.

Visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Uz neilgu brīdi liek cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.

Āboli drumstalās

Nepieciešams

2 āboli

4 ēdamkarotes cukura

100 g miltu

40 g sviesta

Pagatavošana

Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, tiem uzber cukuru.

Pannā izkausē 1 tējkaroti sviesta un karamelizē ābolus.

Gatavo drumstalas – sviestu un miltus saberž ar rokām, līdz veidojas drumstalas.

Ābolus liek neliela izmēra cepamveidnē, pārber ar drumstalām.

Cep 20 minūtes 170 grādu temperatūrā.