Foto – Bonappetit.lv

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgo tunci 1

Sastāvdaļas:

4 lieli kartupeļi

2 bundž. tuncis savā sulā

400g svaigs siers

zaļie lociņi

1 neliels sīpols

1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula

sāls, pipari

Pagatavošana
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt. Katrā kartupelī iegriezt krustiņu un ielikt cepeškrāsnī cepties vismaz uz 1 stundu 200 grādos, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
Pagatavot mērci. No tunča noliet sulu un saspaidīt zivi ar dakšu. Pievienot sieru, smalki sagrieztus sīpolu un zaļos lociņus, citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Mērci pasniedz ar karstu kartupeli.
Veiktās izmaiņas. Mēs nekaisījām “sālīti” uz kartupeļa un nelējām “sviestiņu”. Cepts kartupelis pats par sevi ir garšīgs un sāls mērcē ir pietiekamā daudzumā. Siera vietā mēs izmantojām krēmveidīgu biezpienu ar pazeminātu tauku saturu. Šādā veidā ēdienu var piedāvāt arī tiem, kuri skaita kalorijas