Publicitātes foto

Svinam pavasari krāsaini! 3 košas receptes 0

Šodien sākas pavasaris! Līdz ar siltāka laika iestāšanos gribas baudīt pavasarīgāku maltīti. Turklāt košas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne vien apģērbā, bet arī uz šķīvja. Lūk, dažu ēdienu receptes ierosmei!

Reklāma
Reklāma

Pavasara salāti

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto


Sastāvdaļas

• salātu maisījums (rukola, spināti u.c.)

• paprika

• ķirštomāti

• pesto

• valrieksti

Mērcei:

• Jaunpils svaigais siers ar tomātiem un garšaugiem

• citrona sula

• sāls

• cukurs

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķīvja kārto salātu maisījumu, virsū liek sagrieztu papriku un tomātus, pārslaka mērcīti, kas pagatavota no eļļas, kas pārlieta Jaunpils svaigajam sieram ar tomātiem, citrona sulas, sāls un mazliet cukura.

Salātiem uzbārsta sasmalcinātus valriekstus, pievieno siera bumbas ar tomātiem un ķirštomātus, kas pārgriezti uz pusēm un piepildīti ar pesto un svaigā siera bumbiņu.

Melno pupiņu pasta ar krēmsieru un garnelēm

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

• melno pupiņu pasta

• Smiltenes krēmsiers

• garneles

• ķiploka daiviņa

• citrona sula

• citronpipari

• zaļumi

• smiltsērkšķu ogas

Pagatavošana

Melno pupiņu pastu vāra, līdz gatava. Krēmsieru maisot izkausē katliņā, pievieno citronpiparus, mazliet citrona sulas un izspiestu ķiploka daiviņu un visu uzvāra.

Mērci pārlej pastai, viegli iemaisa un liek uz šķīvja. Garneles viegli apcep sviestā, kam pievienots ķiplociņš, un pārliek pastai.

Pasniedzot dekorē ar zaļumiem, citrona šķēlītēm un smiltsērkšķu ogām, kas ne vien lieliski izskatās, bet garšas ziņā lieliski sader ar pārējām ēdienam sastāvdaļām.

Tomātu biezzupa

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

• Jaunpils svaigais siers ar ķiplokiem

• kūpināts šķiņķis

• burkāni

• paprika

• sīpoli

• tomātu sula

• saldais krējums

• sāls, pipari

• baltmaizes grauzdiņi

• apgrauzdētas sēkliņas

• pesto

Pagatavošana

Katliņā viegli apcep sīpolus, burkānus un papriku. Pārlej mazliet ūdens, pievieno sāli un piparus un vāra uz lēnas uguns, līdz apceptie dārzeņi gatavi.

Tad sablendē, pieliek sīki sagrieztu kūpinātu šķiņķi, pielej tomātu sulu un visu uzvāra. Nobeigumā pievieno saldo krējumu. Kad virums uzsit burbuli, katliņu noceļ no uguns.

Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, pesto, apgrauzdētām sēkliņām un Jaunpils svaigo sieru ar ķiplokiem, kas zupai piešķir neatkārtojamu garšu.

Ēdienus gatavojusi Auces bērnudārza Pīlādzītis šefpavāre Ilva Liepniece.

Raksts tapis sadarbībā ar biedrību Siera klubs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.