Foto – Aija Geida

Kraukšķīgās ziedkāpostu rozetes 0

Ziedkāpostu nomazgā, sadala rozetēs un ber vārošā ūdenī katlā. Pavāra aptuveni četras minūtes un strauji atdzesē aukstā ūdens peldē. Notecina caurdurī. Otrs variants – veselu ziedkāpostu iztvaicē uz sietiņa, līdz tas vidēji mīksts, un sadala rozetēs.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Sieru sarīvē, ķiploku sakapā. Zirņu miltus (vislabāk turku ziņu jeb gram flour miltus, ko var iegādāties lielveikalos) sajauc ar cepamo pulveri, sāli un garšvielām. Pamazām lej klāt aukstu ūdeni un jauc, līdz masa kļūst viendabīga un bieza (ja uzreiz pielej visu receptē norādīto ūdens daudzumu, veidojas grūti izmaisāmi kunkuļi). Pievieno atlikušo ūdeni un kuļ ar dakšiņu – mīklai jābūt vidēji šķidrai. Pieber smalki sarīvētu sieru un sakapātu ķiploku. Ziedkāpostu rozetes nedaudz apviļā mīklā, liek pa vienai karstā eļļā un cep, līdz zeltaini brūnas. Lieko eļļu nosusina papīra dvielī. Pasniedz ar zaļumu vai siera mērci.

! Zirņu miltu mīklā var fritēt arī papriku, sviesta pupiņas, svaigo sieru, spinātu lapiņas un tomātus.