Foto: La.lv

“Latvijas maiznieks” laiž klajā jaunu zīmola sēriju “Latvijas graudu maize” 0

Ieguldot 25 000 eiro, Daugavpils uzņēmums AS “Latvijas maiznieks” sācis ražot atjaunotu produktu sēriju “Latvijas graudu maize”,kurā iekļauti 10 maizes veidi, tostarp jau iepriekš zināmi produkti ar uzlabotu sastāvu, kā arī izstrādāti divi jauni – pilngraudu un melnā maize ar sēklām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Notriektā tautumeita 10
Lasīt citas ziņas

Kā informē uzņēmumā, jaunajā sērijā iekļauti jau patērētājiem zināmie “Sabiles” rudzu un “Līgatnes” saldskābās maizes kukulīši, kā arī “Pavasara” sēklu un kliju maizes, kas tagad bagātinātas ar graudiem. Jaunums ir uzturvielām un šķiedrvielām bagātā pilngraudu maize, kā arī melnā maize ar sēklām.

Visas sērijas maizes var atpazīt pēc vienota stila iepakojuma un īpašā “Latvijas graudu maize” logotipa. Ikgadējā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2019” jaunajai maizes sērijai jau piešķirta zelta medaļa par labāko iepakojumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Atslēgvārds šai maizes sērijai ir graudi, tostarp diedzēti graudi, kas ir īpašs, ilgāku laiku paņemošs graudu izturēšanas process. Lai iegūtu diedzētus graudus, tie tiek mērcēti ūdenī un diedzēti, līdz tiem izdīgst asni. Kamēr asnu garums nepārsniedz kodola garumu, tie tiek uzskatīti par veseliem graudiem,” stāsta uzņēmuma valdes loceklis Māris Daude.

Graudu diedzēšana jeb fermentācija ir bioķīmisks process, kura rezultātā fermentu klātbūtnē molekulas sadalās. Kad graudiem izdīgst asni un sasniedz nepieciešamo izmēru, sākas fermentācijas process, kura laikā graudu temperatūra un fermentu aktivitāte palielinās. Kad šis process noslēdzas, graudi iegūst tumšu krāsu, saldenu garšu un iesala aromātu. Tas bagātina maizes garšu un ļauj ievērojami samazināt cukura daudzumu maizes pagatavošanas procesā.

Kā ziņots, “Latvijas maiznieks” ir viena no lielākajām maizes ceptuvēm Latvijā, kas darbību uzsāka 1968. gadā. Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja ar 28,72 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pieauga par 45% – līdz 680 649 eiro, liecina “Firmas.lv” dati. Pērn kompānija nodarbināja vidēji 274 darbiniekus.

“Latvijas maiznieks” pamatkapitāls ir 895 629 eiro, tās lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija “Maral Invest”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.