Publicitātes foto

Latviskā tempura ar cidoniju zelteri. Izmēģini jau šodien! 0

Japāņu ēdiens nav tikai suši. Tempura, kas ir karstā eļļā vārīti, mīklā fritēti dārzeņi, garneles un zivis, ir iemīļots japāņu ēdiens ne tikai man, bet cilvēkiem visā pasaulē. Šos dārzeņus un jūras veltes ēd kopā ar izcilu mērci un rīsiem. Tā ir īsta bauda, un pats labākais – tempura ir viegli un ātri pagatavojams ēdiens.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Sagatavo mērci – sajauc sojas mērci, vīnu un mārrutkus. Zivi sagriež 5×5 cm lielos gabaliņos. Garnelēm noņem čaulu, bet atstāj asti.

Kartupeli pārgriež uz pusēm un tad sagriež 1 centimetra biezās šķēlēs. Papriku sagriež 2×5 cm gabalos. Sīpolu sadala 8 daiviņās. Sēnes atstāj veselas. Olu sakuļ ar dakšiņu, pielej klāt atdzesēto zelteri, samaisa, iesijā miltus un kārtīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Eļļu sakarsē līdz 180–190 grādiem, temperatūru pārbauda, mazu baltmaizes gabaliņu ieliekot eļļā, minūtes laikā tam jākļūst zeltaini brūnam.

Dārzeņus, zivis un garneles apmērcē mīklā. Vispirms 2–3 minūtes vāra dārzeņus. Kad dārzeņi ir zeltaini brūni, tos izņem no eļļas un uzliek uz papīra dvieļa, lai nosusinās. Tad vāra garneles un zivi.

Pasniedz kā piedevu ar rīsiem, kam var uzkaisīt grauzdētas sezama sēkliņas, ja vēlas. Mērce paredzēta vārītiem dārzeņiem, garnelēm un zivij, tomēr iesaku to likt arī uz rīsiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.