Foto: Ilze Pētersone

Lēni gatavota cūkgaļas fileja ar gruboto, medotiem dārzeņiem un brūkleņu–cidoniju mērci 0

560 g cūkgaļas filejas apcep pannā, apkaisa ar sāli un pipariem un kopā ar 80 g sviesta un timiānu un rozmarīnu pēc garšas ievieto noslēgtā maisiņā. Liek katlā 65 °C karstā ūdenī un gatavo 1,5 stundu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

• Gruboto
160 g grūbu 6 – 8 h izmērcē aukstā ūdenī. 60 g sakņu selerijas un 100 g sīpolu sagriež un apcep eļļā pannā. Masai pievieno izmērcētās grūbas, izkarsē. Pielej 50 g baltvīna, novāra. Pakāpeniski pa vienam kausiņam pievieno 600 g vistas buljona un visu karsē, līdz grūbas gatavas. Iemaisa 40 g saldā krējuma.

• Dārzeņi
120 g kāļa un 120 g burkānu sagriež stienīšos, blanšē, apcep sviestā, pievieno 160 g medus un karamelizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērce
400 g brūkleņu sautē kopā ar 120 g sagrieztu cidoniju. Pievieno nedaudz ūdens, sablendē un izkāš caur sietiņu.