Foto – Valdis Semjonovs

Liellopa gaļa garšaugos 0

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 200 g liellopa gaļas (langets vai fileja), 15 g kaperu, 15 g rukolas, 2 paipalu olas, 10 g zemesriekstu vasabi glazūrā, 10 g melno olīvu, olīveļļa.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Mērcei – 1 jēla ola, 10 g rīvēta cietā siera, 5 g saulē kaltētu tomātu, sāls, melnie maltie pipari, 30 g rapšu eļļas, 5 g sinepju, 3 g ķiploka, olīveļļa, zaļumi.

Pagatavošana.

Liellopa gaļas gabalu eļļā uz pannas apcep, viegli pārkaisot ar sāli un pipariem, pievienojot timiānu un rozmarīnu. Ietin folijā, pirms tam pieliekot ķiplokus un apslakot ar eļļu. Atkarībā no gaļas gabala lieluma to cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 līdz 40 min. Gaļai viducī jābūt sārtai. Gatavo gaļu atdzesē, tad plāni sagriež. No visām sastāvdaļām, tās sablendējot, pagatavo mērci. Uz šķīvja kārto gaļu, to pārkaisa ar sablendētiem zemesriekstiem, pievieno kaperus, olīvas, paipalu olas un rukolu. Visu apslaka ar olīveļļu. Pievieno mērci. Rotā ar zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.