Foto – Ilze Pētersone

Liellopu gaļa flāmu gaumē ar divreiz fritētiem kartupeļiem 0

Sastāvdaļas gaļas ēdienam – 1 kg liellopu gaļas, 4 lieli sīpoli, 3 daivas ķiploka, 50 g sviesta, 1 ēdamk. eļļas, 0,5 l tumšā alus, 2 tējk. etiķa, 1 ēdamk. brūnā cukura, 2 ēdamk. kartupeļu miltu, timiāns, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Kartupeļiem – kartupeļi, sāls, eļļa bez stipras piegaršas.

Pagatavošana.

Gaļai: apcep eļļā un pusē no sviesta ripiņās sagrieztus sīpolus un ķiplokspiedē izspiestus ķiplokus. Cepšanas beigās pievieno cukuru, lai karamelizējas, un izņem no katla. Gaļu sagriež strēmelītēs, pārkaisa ar miltiem, samaisa un apcep atlikušajā sviestā. Pielej alu, uzvāra un pievieno sīpolu un ķiploku masu, etiķi, garšvielas, sāli. Katlam uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas apmēram stundu vai cepeškrāsnī 180°C karstumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļiem: nomizotus kartupeļus sagriež vienādos un pēc iespējas garākos salmiņos, izmērcē aukstā ūdenī apmēram 1 – 1,5 stundu, apmaisa, lai mazāk cietes. Katliņā uzkarsētā eļļā, lai tikai tā nedaudz burbuļo, kartupeļus vāra apmēram 5 minūtes, uzmanot, lai nesāk apbrūnēt. Izņem ar putojamo karoti un izklāj uz salvetes, lai uzsūc eļļu. Neilgi pirms ēdiena pasniegšanas eļļu uzkarsē augstākā temperatūrā un kartupeļus vāra, līdz kļūst brūni un kraukšķīgi. Liek uz salvetes, lai uzsūc eļļu, apkaisa ar sāli un pasniedz kopā ar gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.