Andas Krauzes foto

Maizes zupa 0

Rudzu maizes šķēles apgrauzdē no abām pusēm cepeškrāsnī. Ja garoza ir ļoti bieza vai melna, to nogriež – maizes zupa kļūs tikai garšīgāka. Žāvētos augļus noskalo un, ja nepieciešams, sagriež smalkāk, pievieno cukuru, nedaudz kanēļa un ūdens un vāra, līdz augļi kļūst mīksti. Grauzdētās maizes šķēles liek katlā, uzlej verdošu ūdeni un ļauj aptuveni pusstundu nostāvēties. Uzbriedināto maizi ar visu šķidrumu sablendē vai izberž caur sietu. Pievieno žāvētos augļus (plūmes, aprikozes, rozīņu) un, lai deserts nebūtu pliekans, pievieno nedaudz citronskābes vai svaigi spiestu citrona sulu. Katliņu liek uz lēnas uguns un maisot karsē aptuveni 4–5 minūtes. Atdzesē un pasniedz ar saputotu saldo krējumu. Rotā ar dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.