Ieva Brante un Kristīne Virsnīte.
Ieva Brante un Kristīne Virsnīte.
Foto: no Ievas Brantes Personiskā arhīva foto un Kaspars Filips Dobrovoļskis.

“Man ir atkarība…es modos divos naktī no “lomkām”!” Ieva Brante un Kristīne Virsnīte par atteikšanos no cukura 0

“Tad, kad esi pilnīgi atteicos no cukura, man patiešām bija lomkas, divos naktī modos un jutu saldu garšu mutē, domājot nu nopietni?” par drastiskām uztura pārmaiņām TV24 raidījumā “Starp mums runājot” atklāj Ieva Brante.

Reklāma
Reklāma
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Lasīt citas ziņas

Atsakoties no cukura viņa novēroja arī pozitīvas ādas izmaiņas un atklāj, ka tas ietekmē visu organismu – kā izskatu, tā veselību. Brante stipri izjutusi garastāvokļa izmaiņas, kas, ēdot daudz cukura, var strauji svārstīties, no tā atsakoties, viņa iemācījusies nomierināt arī prātu un emocijas.

“Man ir nereāla cukura atkarība. Citi smēķē, kad ir uztraukušies, iesaistās jaunā projektā, piedzīvo kādas dzīves pārmaiņas, ko es daru? Piebāžu sevi ar šokolādēm, iebiezināto pienu, saldajiem riekstiņiem – visu!” atklāti par mīlestību pret saldo stāsta Kristīne Virsnīte, kuras figūra gan neliek manīt atkarības pēdas. Par ko sieviete gan piekodina, ka izskatīties labi apģērbā un kailai esot divas dažādas lietas.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Bija kāds mēnesis, kad es baigi nesekoju līdzi tam, ko es ēdu – bundžiņu ar vārītu iebiezināto pienu, pa virsu lielā šokolāde.. un tad vienā brīdī sapratu, ka vēderiņš tai bikšu malai sāk līst pāri. Es pieķēru sevi pie domas, ka nevēlos tā iet tālāk,” teic Virsnīte.

Definējot, kāpēc tik daudzi tomēr paliek apaļīgāki, sieviete skaidro, ka cilvēks soli pa solim pieņem savu vizuālo izskatu un sarkanais karogs parādās tikai tad, kad skatoties spogulī, sākam sev riebties.

Pieaugušam cilvēkam dienā būtu ieteicams apēst ne vairāk kā 20–25 g cukura, tomēr latvietis vidēji apēd ap 80 gramu. “Kādam tie var būt desmit, bet citam arī 200 gramu,” iepriekš intervijā veselam.lv skaidrojusi Lolita Neimane.

Kā lielāko problēmu nepārtrauktai un pārspīlētai cukura uzņemšanai viņa min sabiedrības nevērību un nepareizu uzskatu par to, kas ir veselīgs.

Aizbildināšanās ar laika trūkumu, lai gatavotu maltītes mājās, un veselīga uztura nozīmes nenovērtēšana cilvēkus ievedusi pastāvīgā cukura, ne enerģijas uzņemšanā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.