Foto-Aija Geida

Marinēti gurķi tomātu mērcē 0

Sastāvdaļas (četrām 0,5 litru burkām)
1,5 kg svaigu, nesavītušu gurķu
Mērcei
• 50 g tomātu pastas
• 80 ml saulespuķu eļļas
• 40 ml galda etiķa
• 60 g ķiploku
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 ēdamkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅛ tējkarotes Kajennas piparu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Tīriem gurķiem nogriež resno galu. Lielākos gurķus gareniski sagriež četrās daļās, mazos – tikai uz pusēm. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Tomātu pastai pievieno ķiploku masu, eļļu, cukuru, sāli, abu veidu piparus. Gurķus liek pannā vai katlā ar biezu apakšu, uzlej mērci un uz lēnas uguns sutina 30 minūtes, līdz gurķi skaisti peld mērcē. Tad pievieno etiķi, uzliek vāku un ļauj 15 minūtes iestāvēties. Visu pilda tīrās puslitra burciņās, uzliek metāla vāciņus un pasterizē 25 minūtes +85 °C. Aizvalcē, apgriež burkas otrādi un atdzesē. Glabā vēsumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.