Foto-Andrey Solovev/Shutterstock

Marinēti ķiploku ziedkāti 0

Sastāvdaļas
• 800 g ķiploku kātu
• 8 lauru lapas
• 6 smaržīgo piparu graudi
• 6 melno piparu graudi
• 5 diļļu ziedi

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis 183
Krimināls
Krituši visi antirekordi – savākts 600 000 narkomānu izlietoto šļirču. Atrasta arī traģiskā “narkozombiju” viela 8
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• 2,5 l ūdens
• 400 ml etiķa
• 130 g sāls
• 60 g cukura

Pagatavošana.
Ķiploka kātus var griezt gabaliņos vai marinēt, sasietus saišķīšos. Vispirms ķiploku ziedkātus blanšē un strauji atdzesē aukstā ūdenī, kam pievienoti ledusgabaliņi. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno etiķi, sāli un cukuru. Maisa, līdz cukurs un sāls izkusis. Traukā saliek nomazgātus ķiploka kātus, pievieno lauru lapas, diļļu ziedus, smaržīgo un melno piparu graudus. Pārlej ar karstu marinādi, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā diennakti marinēties. Nākamajā dienā jau lietojami. Savukārt ziemai visērtāk sagriezt kātus mazos gabaliņos, kopā ar garšvielām un garšaugiem salikt burciņās, pārliet ar karstu marinādi un uzreiz aizvākot. Jāglabā vēsumā. Kad ēdieniem izmantoti marinēti ziedkāti, marinādi nevis izlej, bet pievieno zupām, piemēram, soļankai – tā ievērojami uzlabo zupas garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.