Pilsētrestorāna Lapsas māja saimniece Liene Zemīte piedāvā brokastis gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem.
Pilsētrestorāna Lapsas māja saimniece Liene Zemīte piedāvā brokastis gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem.
Foto: Valdis Semjonovs

Lienes Zemītes brokastu receptes gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem 0

Ja brokastīs apnikusi klasiskā omlete vai vārītas olas un īsti vairs negribas svaigu avokado, no šiem produktiem var pagatavot kaut ko citu, piemēram, avokado un olu laiviņas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Tad, baudot ierasto produktu neierasto salikumu un pagatavošanas veidu, varēsiet piedzīvot patīkamu pārsteigumu, jo cepts avokado garšo tikpat labi vai pat labāk nekā svaigs, īpaši, ja tam ir labs pildījums.

Cepts avokado ar paipalu olu

Foto: Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas

• 1 avokado

• 2 paipalu olas

• 20 g Parmas siera

• saulē kaltēti tomāti

• ķirštomāti

• rukola, spināti

• pesto

• sāls, pipari

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, pārkaisa sāli un piparus.

Sasmalcina saulē kaltētus tomātus, liek avokado pusītēs, tiem pārkaisa sarīvētu Parmas sieru, tad iesit paipalu olas un uzbārsta garšvielas.

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 6–10 minūtes.

Uz šķīvja kārto salātu lapiņas (rukolu, spinātus), ķirštomātiņus, pārslaka pesto un vidū liek avokado pusītes.

Ēd, kamēr karsts.

Pankūkas ar ogām

Foto: Valdis Semjonovs

brīvdie

Sastāvdaļas

• 300 ml piena

• 225 g kviešu miltu

• 110 ml ūdens

• 40 g sviesta

• 3 olas

• sāls

• eļļa

Pagatavošana

Bļodā iesit olas, pieber sāli, cukuru, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno pienu, ūdeni un miltus.

Izkausē sviestu un pieliek masai. Kad visas sastāvdaļas iemaisītas, mīklu atstāj uz pusstundu nostāvēties.

Cep pankūkas, mīklu lejot plānā kārtiņā, izlīdzinot un apcepot no abām pusēm.

Pasniedz ar ievārījumu, svaigām ogām, medu, krējumu vai sieru.

Vegāniskie cepumi

Foto: Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas

• 330 g kviešu miltu

• 115 g brūnā cukura

• 100 g cukura

• 250 g tumšās šokolādes

• 150 g margarīna

• 125 g mandeļu

• 1 tējkarote cepamā pulvera

• pustējkarote sāls

• pustējkarote vanilīna

• 40 ml ūdens

Pagatavošana

Mandeles apgrauzdē, atdzesē un sasmalcina. Pusi tumšās šokolādes sadrupina, otru pusi izkausē ūdens peldē. Samīca visas sastāvdaļas, veido cepumus un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C 15–20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.