Foto-Aija Geida

Melleņu kūka 0

Mellenes ir īpašas – tajās ir daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, daudz vairāk nekā avenēs un citās ogās, tāpēc pašlaik nevajadzētu tās mežā atstāt. Piedāvājam receptes, ko pagatavot no šīm saldskābajām ogām, kurās māte Daba salējusi tik daudz zilās krāsas!

Reklāma
Reklāma

Melleņu kūka (veidnei 25×30 cm)

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Mīklai: 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru,
 5 ēdamkarotes kefīra vai jogurta,
 160 g kviešu miltu,
 1 tējkarote sodas,
 2 ēdamkarotes vaniļas cukura,
 šķipsniņa sāls.

Pildījumam:
 1 bundža vārīta iebiezinātā piena ar cukuru,
 300 g skābā krējuma,
 1 kg melleņu vai citu skābenu ogu.

Kā gatavot?

CITI ŠOBRĪD LASA

Sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas un cep biskvītu +165 grādos aptuveni 25 minūtes. Kad biskvīts izcepies (pārbauda, iedurot ar sērkociņu – ja mīkla nav pielipusi, tātad gatavs), to atdzesē un pārgriež plakaniski uz pusēm.

Sablendē skābo krējumu ar vārītu iebiezināto pienu. Kūku gatavo tajā pašā veidnē, kurā tā cepta. Apakšā paliek vienu biskvīta kārtu, vidū liek pusi no ogām, pārlej iebiezinātā piena masu, tad liek otru biskvīta kārtu, pārlej pildījumu un rotā ar ogām. Tas nekas, ka nedaudz nolīst gar malām. Noliek uz nakti ledusskapī, lai pildījums sasūcas biskvītā. Ātri un viegli pagatavojama skābeni salda vasaras kūka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.