Foto: Stana/Shutterstock

Melleņu plātsmaize – lieliski garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci 0

Sastāvdaļas
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 125 g cukura
• 1 ola
• 1 tējkarote cepamā pulvera

Reklāma
Reklāma

Pildījumam
• 1 l melleņu

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Drumstalām
• 50 g auzu pārslu
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 1 tējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana.
Miltos iemaisa cukuru un cepamo pulveri. Pievieno sviesta piciņas, olu un saputo. Var izmantot mikseri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu liek uz ietaukotas plāts un pārklāj ar mellenēm. Auzu pārslas sajauc ar cukuru, vanilīna cukuru un sviestu. Sagatavoto drumstalu maisījumu pārkaisa mellenēm.

Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Plātsmaizi atdzesē, sagriež gabaliņos. Labi garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.