Foto – Karīna Miezāja

Melleņu tarta pīrāgs ar piena saldējumu un estragona bezē 0

Jau ceturto gadu “Live Rīga” sadarbībā ar Pavāru klubu rīko Rīgas restorānu nedēļu, kuras laikā labākie Rīgas restorāni  vērs durvis gardēžiem, lai tie ļautos baudpilnam garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu. Restorānu nedēļa šajā rudenī notiks no 12. līdz 18. oktobrim.  Galvenais akcents tajā tiks likts uz vietējiem produktiem un sezonas dārzeņiem.

Reklāma
Reklāma

PRODUKTI

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Kāda būs Ukraina 5-10 gadus pēc kara? Zelenskis aicina nefantazēt, bet divas lietas viņš apsola
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Drupatām: 200 g miltu, 120 g cukura, 120 g sviesta, 5 g kanēļa.

Mascarpone pildījumam: 250 g saldā krējuma, 250 g maskarpones siera, 2 olas, 50 g cukura, 10 g vaniļas cukura, 20 g kukurūzas cietes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Estragona bizē: 50 g estragona, 120 g olas baltuma, 200 g cukura, 5 g vaniļas pāksts, 5 ml etiķa, 10 g kukurūzas cietes.

Melleņu gēlam: 500 g melleņu, 100 g cukura, 20 g citrona sulas, 12 g agara.

Piena saldējumam: 800 ml piena, 75 g cukura, 100 g iebiezinātā piena, 20 g glikozes, 1 želatīna lapa.

GATAVOŠANA Miltiem pievieno cukuru, kanēli un sviestu. Mīca, līdz izveidojas drupatas. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 10 min. Ar drupatām noklāj pīrāga pamatni. Saldo krējumu maisa kopā ar maskarpones sieru, olām, cukuru, kukurūzas miltiem un pusi vaniļas pāksts, līdz izveidojas viendabīga masa. Liek pāri drupatām. Virs tām kārto mellenes, tad atkal pārkaisa drupatas. Cep 20 minūtes 180 grādos.

Estragonu blendē kopā ar 20 g olas baltuma, līdz izveidojas bieza masa. Atlikušajam olas baltumam pievieno cukuru, mazliet etiķa un turpina putot, līdz izveidojas stingras putas. Saputotajam olbaltumam pievieno estragona un olbaltuma maisījumu un vienu stundu cep cepeškrāsnī 110 grādos.

Sablendē mellenes ar cukuru un citrona sulu. Izberž caur sietu. Melleņu biezenim pievieno agaru, uzvāra. Ļauj atdzist uz saželēties. Pēc tam blendē, līdz želeja pārvēršas viendabīgā masā. Izmanto dekorēšanai.

Lai pagatavotu saldējumu, pienu, kam pievienots cukurs, karsē 3 min, neļaujot uzvārīties. Klāt liek iebiezināto pienu, glikozi un vienu izmērcētu želatīna lapu. Šo masu ievieto saldējuma mašīnā. Ja nav saldējuma mašīnas, ievieto saldētavā un ik pēc pusstundas kārtīgi apmaisa. Glīti kārto uz šķīvja. Rotā ar svaigām mellenēm un estragona lapiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.