Publicitātes foto

Mencas knēdeļu buljona zupa un lasis ar siltiem salātiem – “zivīgai” un veselīgai maltītei 0

Bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Jūras velšu ēdiens var būt gan viegla uzkoda, gan pilnvērtīga maltīte. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā divas receptes ar dažādu pagatavošanas laiku un sarežģītību, kas noderēs gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

Lasis ar siltiem salātiem

Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošanai – 25 minūtes

Nepieciešams

400 g laša filejas

4 tējk. olīveļļas

1 tējk. sāls

Salātiem

1⁄4 ziedkāposta

60 g spinātu

4 ēd. k. sojas pupiņu (lobītu)

1⁄2 cukīni

2 ēd. k. olīveļļas

2 daiviņas ķiploka

1 ēd. k. sezama sēklu

Pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Laims pēc garšas

Pagatavošana

Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu. Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 12 minūtēm.

Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē. Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus. Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni, sojas pupiņas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.

Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.

Mencas knēdeļu buljona zupa

Publicitātes foto

Pagatavošanai – 60 minūtes

Nepieciešams

Knēdeļiem:

200 g mencas filejas

1 olas baltums

¼ tējk. malta muskatrieksta

½ tējk. sāls

70 ml saldā krējuma

Zupai:

200 g Ramen nūdeļu

100 g pākšu pupiņu Rimi

100 g šitake sēņu

2 nori lapas

30 g spinātu Rimi

2 olas

Pipari pēc garšas

Buljonam:

600 ml dārzeņu vai zivs buljona

2 ēd. k. gaišās sojas mērces

1 tējk. austeru mērces

1 ēd. k. zivju mērce ICA Asia

1 gab. citronzāles

1 čili

5 mm ingvera

1 laima sula

½. tējk. brūnā cukura

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liec uz 20 minūtēm ledusskapī. Vāri olas 5 minūtes un nolobi.

Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liec atpakaļ sildīties.

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas. Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.