Mungdāla biezzupa ar papriku 0

Sastāvdaļas. 200 g mungdāla, 1 sarkanā paprika, 1 ēdamkarote cukura, 1 – 1 1∕2 tējkarotes sāls, 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera, 1∕2 tējkarotes malta kardamona, 1∕2 tējkarotes maltu ķimeņu sēklu, 1∕2 tējkarotes malta koriandra, 1∕2 tējkarotes maltu melno piparu, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 2 glāzes ūdens.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Pannā uzkarsē eļļu un apcep visas garšvielas – sākumā svaigo ingveru, tad pievieno pārējās, tās 30 sekundes apcep un pievieno papriku, kas sagriezta mazos kubiņos. Pieliek mungdālu, apcep pāris minūtes un tad pievieno ūdeni. Uz lēnas uguns sutina 15 – 20 minūtes. Pieliek sāli, cukuru, samaisa un pasniedz. Ja grib šķidrāku, palielina ūdens daudzumu. Garšas ziņā ļoti bagātīga un sātīga zupa. Pasniedz kopā ar maizītēm.

Recepte 4 personām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.