Foto: Vairas Kārkliņas privātais arhīvs

Nātru zupa – absolūts enerģijas avots 1

Sastāvdaļas
• 2 saujas nātru lapu
• puse kartupeļa
• sīpols
• ķiploka daiviņa
• 1 ēdamkarote skābā krējuma
• pustējkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote sviesta
• muskatrieksts
• rupjmaizes grauzdiņi vai fetas siers

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeli nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Notīra sīpolu un ķiploku un sīki sagriež. Rupjmaizes šķēli sagriež stienīšos un cepeškrāsnī apbrūnina. Nātres noskalo, ietin dvielī, nospiež, lai nosusinās, norullē ar mīklas rulli, lai salūst asie matiņi, tad sagriež. Katliņā izkausē sviestu, vispirms apcep sīpolu, tad ķiploku. Pielej ūdeni, ieliek kartupeļus, pierīvē muskatriekstu, pievieno sāli, piparus un vāra 7–10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Tad pieliek nātres un katliņu noceļ no uguns. Ļauj dažas minūtes atdzist. Pievieno krējumu un citrona sulu un visu sablendē. Pasniedzot šķīvī ieber rupjmaizes grauzdiņus vai fetas siera gabaliņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.