Foto: Fotolia

Neparastai vasaras garšai – marinēti ķirši 0

Sastāvdaļas
175 ml ābolu sidra etiķa
175 ml ūdens
100 g smalkā cukura
2 tējk. koriandra sēklu
1 tējk. malta čili
2 lauru lapas
500 g ķiršu

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Lasīt citas ziņas

Šādi sagatavotas ogas var ēst tāpat vai pasniegt kā neparastas piedevas sieram, grilētai gaļai vai karstajiem putna gaļas salātiem.

Litra burku un vāku (vai divas puslitra burciņas) nomazgā karstā ūdenī ar trauku mazgājamo līdzekli, rūpīgi noskalo. Vākus noliek žāvēties, bet burkas 10 minūtes izkarsē cepeškrāsnī aptuveni 100 grādu karstumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kastrolī ielej etiķi, ūdeni, pieber cukuru, koriandra sēklas, pieliek lauru lapas, uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai maisot, lai izšķīst cukurs. Lēni pavāra 5 minūtes, tad noņem no uguns.

Nomazgātus, uz virtuves dvieļa nosusinātus ķiršus ieber burkā (ar kauliņiem ogas saglabā formu un izskatās labāk; bez kauliņiem, protams, tās ērtāk ēst) un pārlej pāri garšvielu maisījumu, kamēr vēl verdošs. Uzreiz aizvāko.

Divas nedēļas notur vēsā, tumšā vietā (ķirši mazāk zaudēs krāsu), tad šādi sagatavotas ogas var ēst tāpat vai pasniegt kā neparastas piedevas sieram, grilētai gaļai vai karstajiem putna gaļas salātiem. Vēsā vietā var glabāt līdz gadam.

Sagatavots pēc BBC Food.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.