Foto – Valdis Semjonovs

Ogu un citronu kūka. Dziedātājas Ievas Sutugovas recepte 1

Sastāvdaļas pamatnei – 1 paciņa “Selgas” cepumu, 100 g sviesta. Virsmai: 3 līdz 4 vidēji lielas olas, 450 g iebiezinātā piena ar cukuru, 3 citroni vai 100 g (jeb 1/2 glāzes) veikalā pirktas citronu sulas, saldētas vai svaigas ogas – avenes, mellenes u. c.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Cepumus smalki sadrupina vai sablendē, pievieno 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, sajauc ar ūdens peldē izkausētu sviestu. Šo masu ieklāj apaļajā kūkas formā un nolīdzina. 10 min cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ, pievieno iebiezināto pienu, 1/2 glāzi citrona sulas. Masu rūpīgi sakuļ ar blenderi. Olu dzeltenumu, iebiezinātā piena un citronu sulas maisījumā iemaisa ogas. No plīts izņem pamatni, tai pāri lej pagatavoto masu. Cep vēl 15 min 180 grādos. Atdzesē, griež gabalos un bauda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.