Foto – Shutterstock

Omlete uz tomātu spilventiņa. Iedvesmojoša recepte 7

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
Ola – 1 gab.
Saldais krējums -10 ml

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Mērcei
Sēnes – 20 gr
Saldais krējums – 10 ml

Piedevām
Ķirštomātiņi – 10 gab.
Bekons (vai šķiņķis) – 20 gr
Tumšais balzametiķis – 50 ml
Cukurs – 50-60 gr
Sāls – pēc garšas
Sojas mērce 20 ml
Sparģeļi – 2 dzinumi (pēc vēlēšanās)
Sviests – 10 gr
Ķiploki – 1 daiviņa

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sakuļ olu ar saldo krējumu omletes pagatavošanai.

2. Tomātus nomizo, sagriež šķēlēs un liek uz šķīvja. Virsū liek gatavo omleti.

3. Sparģeļus notīra ar nazīti, apvāra sālsūdenī un strauji pārliek aukstā ūdenī vai ūdenī ar ledu. Pārgriež visā garumā (lai neslīdētu uz šķīvja un minūti apcep karstā sviestā kopā ar ķiploku. Ļauj atdzist.

4. Olas čaumalu var izmantot ēdiena pasniegšanā: nogriež augšējo daļu, izmazgā ar ziepēm un sodu un kārtīgi izskalo. Nožāvē. Pilda ar sēņu musu, kas pagatavots, blenderī sasmalcinot sēnes kopā ar saldo krējumu.

5. Pasniedz ar apcepta bekona šķēlīti. Šķīvi rotā ar sojas-karameļu mērci, ko pagatavo, balzametiķi ar cukuru karsējot uz pannas līdz medus konsistencei. Ar šo mērci uzzīmējot uz šķīvja dažādus dekorus, iespējams piešķirt omletei neparastāku garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.