Foto: Freepik

Uzzini, kuri ir vīriešu iecienītākie ēdieni! 0

Ir teiciens, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur viņa vēderu. Daudziem vīriešiem nepatīk eksperimenti ar garšas kārpiņām, viņi dod priekšroku tradicionālām vērtībām. Kuri tad ir stiprā dzimuma iecienītākie ēdieni?

Reklāma
Reklāma

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un sēnēm

Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Lasīt citas ziņas
Foto: 12millionov.com

Būs nepieciešams: 4 kartupeļi, 1 sīpols, 6-8 šampinjoni, augu eļļa, garšvielas un sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā pagatavot: Sēnes nomazgā un liek aptuveni 5 minūtes vārīties. Kartupeļus sagriež salmiņos, bet sīpolu – pusgredzenos. Uzkarsētā pannā liek cepties kartupeļus un cep aptuveni 5–7 minūtes.

Tad pieliek sīpolu un cep, kamēr tas kļuvis caurspīdīgs. Pievieno sēnes, garšvielas un sāli. Uzliek vāku un cep, līdz kartupeļi ir gatavi. Ēdienu pasniedz karstu, vēlams pārkaisīt ar zaļumiem.

Pelmeņi

Foto: 12millionov.com

Domājot par šo ēdienu, uzreiz nāk prātā veikalā pieejamā pelmeņu daudzveidība. Var izmantot arī šo piedāvājumu, bet nekas nebūs gardāks kā pašu gatavoti pelmeņi. Ķeramies pie darba!

Būs nepieciešams: ola, pusglāze piena vai ūdens, milti un sāls, garšvielas, maltā gaļa pildījumam.

Kā pagatavot: Visu sajauc tādā konsistencē, lai mīkla būtu gana mīksta rullēšanai, bet neliptu klāt. Kārtīgi samīca, līdz mīkla kļūst atsperīga, tad to izrullē aptuveni 2 milimetru biezumā un izspiež apaļas formas aplīšus. Malto gaļu (var būt cūkgaļa, liellopa gaļa, vistas gaļa, žāvēta gaļa) samīca ar garšvielām, sāli un katra aplīša viducī liek gaļas pikucīti, maliņas rūpīgi aizspiežot ciet. Pelmeņus vāra vai cep. Ja ir iznācis ļoti daudz vienai reizei, tos var sasaldēt.

Rasols

Foto: 12millionov.com


Būs nepieciešams: 2 vārīti kartupeļi, 1 vārīts burkāns, sīpols, 2–3 vārītas olas, marinēts gurķis, zaļie zirnīši, vārīta vistas krūtiņa (liesais variants) vai vārītā desa, sāls, garšvielas, majonēze un krējums.

Kā pagatavot: Visu sagriež smalkos gabaliņos, pievieno sāli, garšvielas, majonēzi un krējumu. Rasols var būt gan pamatēdiens, gan piedeva pie kāda cita ēdiena.

Reklāma
Reklāma

Kotletes ar kartupeļu biezeni

Foto: 12millionov.com


Vispirms izvāra kartupeļus, pievieno siltu pienu, sviestu un samīca. Kotletēm vajadzēs malto gaļu (cūkgaļa, tītara gaļa vai kāda cita pēc jūsu izvēles), pie tās pievieno uz smalkas rīves sasmalcinātu sīpolu, kartupeli, rīvmaizi, nedaudz piena, olu, sāli un garšvielas.

Visu masu ar rokām samīca. Tad veido kotletītes, kuras sākotnēji uz lielas uguns apcep, bet pēc tam uz mazas uguns zem vāka sautē, līdz tās gatavas. Kotletes sanāk maigas un garšīgas.

Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem

Foto: Freepik


Izvāra kartupeļus, biezpienu sajauc ar krējumu, pievienojot sāli. Siļķi notīra un sagriež gabaliņos.
Visi ēdieni ir vienkārši pagatavojami, bet sātīgi un garšīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.