Pankūku torte ar žāvētām aprikozēm 0

Sastāvdaļas
1 glāze miltu
1 glāze piena (ar tauku procentu 3,5%)
25 kausēta saldkrējuma sviesta
0,5 ēdamkarotes cukura
2 olas
Sāls
Augu eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
300 g žāvētu aprikozu
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes konjaka
500 ml salda krējuma (ar tauku saturu 35%)
100 g iebiezināta piena
2 ēdamkarotes liķiera
Valriekstu pusītes rotāšanai
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Porcijas: 10-12

Pagatavošana.
1. Bļodiņā izsijā miltus, pievieno cukuru un sāli. Izveido iedobīti, iesit tajā olas, pievieno pusi piena un sviestu, samaisa. Pakāpeniski pielej pārējo pienu. Mīklu apsedz un atstāj uz 30 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Gatavo pildījumu no žāvētām aprikozēm. Aprikozes nomazgā siltā ūdenī. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens tikai nosegtu augļus, vāra 10-12 minūtes.

3. Aprikozes liek blenderī un samaļ viendabīgā masā, sajauc ar cukuru un konjaku.

4. Pagatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ, pievieno iebiezināto pienu liķieri. Liek ledusskapī.

5. Izmantojot augu eļļu, cep pankūciņas.

6. Pirmo pankūku vienmērīgi apziež ar krēmu. Pāri liek otru pankūku un pārklāj ar aprikožu pildījumu. Turpina likt pankūkas, mainot pildījumus. Uz pēdējās pankūkas liek aprikožu pildījumu un rotā ar riekstiem.

7. Ar kulinārijas maisiņa palīdzību izveido krēma rotājumu tortes malās.