Publicitātes foto

Pārsteigums uz svētku galda: Mocarella eglīte, piparkūku mafini un šokolādes, riekstu maizīte-zvaigznīte 0

Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad jāuzbur svētku noskaņa it visur – jo īpaši pie svinību galda. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar trīs ne tikai gardiem, bet arī dekoratīviem ēdieniem, kas uz svētku galda noteikti būs uzmanības centrā. Oriģināli pagatavotā maltīte un izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Mafini ar piparkūku garšvielu un krēmsiera cepurīti

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (12 mafiniem)

CITI ŠOBRĪD LASA

“Dobeles dzirnavnieka” gaišo mafinu maisījums

100 ml eļļas

2 ēdamkarotes piparkūku garšvielas

100 g sviesta

600 g krēmsiera

180 g pūdercukura

Zaļā pārtikas krāsviela

Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana

1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, pievieno piparkūku garšvielas, eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

3) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek sviestu, pārtikas krāsvielu un pūdercukuru. Ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Pievieno krēmsieru un sajauc līdz viendabīgas konsistences krēmam. Nepārputo!

4) Izmantojot konditorejas maisiņu ar zvaigžņveida uzgali, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina un uzber cukura pērlītes. Uzglabā ledusskapī.

Šokolādes un riekstu maizīte zvaigznes formā

Publicitātes foto


Sastāvdaļas

180 ml silta piena

7 g sausā rauga (2 tējkarotes)

2½ ēdamkarotes cukura

360 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” un papildus milti mīklas rullēšanai

½ tējkarote sāls

1 ola

80 g mīksta sviesta

300 g šokolādes riekstu krēma

45 g smalcināti lazdu rieksti

Gatavošana

1) Gatavo mīklu – lielā bļodā lej siltu pienu (aptuveni 40 grādu temperatūrā), pievieno sauso raugu un cukuru. Sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Rauga un piena maisījumam pievieno sāli un olu, samaisa. Pievieno miltus un maisa ar koka karoti līdz mīklas konsistencei, pēc tam turpina mīcīt mīklu ar rokām. Iemīca sviestu, ja mīkla ir lipīga, pēc vajadzības pievieno vēl miltus.

Reklāma
Reklāma

3) Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli un atstāj siltā vietā uzrūgt 1 līdz 2 stundas.

4) Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 4 vienādās daļās.

5) Vienu daļu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izrullē, līdz tā ir apmēram 28 cm diametrā.

6) Šokolādes riekstu krēmu pārliek bļodiņā, kuru uzsilda karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (apmēram 30 sekundes) līdz krēms kļuvis šķidrāks.

7) Mīklu pārsmērē ar 1/3 krēma, uzkaisa 1/3 riekstu. Pārklāj ar otru mīklas gabalu.

8) Atkārto 5., 6., 7. soli, līdz visa mīkla, krēms un rieksti iztērēti. Pabeidz ar ceturto mīklas gabalu, kuram virspusē netiek smērēts krēms.

9) Apgriež mīklas maliņas, lai izveidotu precīzāku apļa formu.

10) Apļa centrā liek glāzi, mīklu sagriež 16 vienādās strēmelēs, neiegriežot centrā, kurā stāv glāze.

11) Paņem 2 strēmeles, tās vienlaicīgi savērpj uz ārpusi divas reizes. Uzmanīgi pavelk strēmeles un galus paloka zem tās. Atkārto darbības ar atlikušajām strēmelēm.

12) Cep 185 grādos apmēram 18 min, tad pārklāj ar foliju un cep vēl apmēram 15 min. Pieskata maizi, lai tā nesadegtu.

13) Pārkaisa ar pūdercukuru.

14) Pasniedz siltu.

Plēšamās mocarellas bumbiņas eglītes formā

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

“Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums

30 mini mocarellas bumbiņas

1 ola

1 ēdamkarote izkausēta sviesta

1 ēdamkarote olīveļļas

2 ķiploku daiviņas

Sāls

“Dobeles dzirnavnieka” kviešu milti “Ekstra” mīklas rullēšanai

Pētersīļi pasniegšanai

Gatavošana

1) Pagatavo rauga mīklu pēc norādījumiem uz iepakojuma, ļauj uzrūgt.

2) Mīklu sadala 30 vienādās bumbiņās.

3) Papīra salvetēs kārtīgi nosusina mocarellas bumbiņas, nedaudz apviļā miltos.

4) Katru mīklas bumbiņu saplacina, vidū liek mocarellu un ietin to mīklā. Atkārto 4. soli ar atlikušo mīklu un mocarellu.

5) Bumbiņas uz cepamās pannas kārto eglītes formā, tām nedaudz saskaroties. (Cepoties tās nedaudz izpletīsies.)

6) Sakuļ olu un pārsmērē mīklas bumbiņas.

7) Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep 15 līdz 20 minūtes.

8) Tikmēr sajauc sviestu ar olīveļļu, ķiploku, kas izspiests caur ķiploku spiedi, un šķipsnu sāls.

9) Kad eglīte gandrīz gatava, to izņem no krāsns, apsmērē ar ķiploku maisījumu un liek atpakaļ cepties vēl dažas minūtes.

10) Pasniedz siltu, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.