Foto – Shutterstock

Paštaisīts kausētais siers no biezpiena 0

Sastāvdaļas
• 400 g 9% biezpiena
• 150 g sviesta
• tējkarote cepamā pulvera
• naža gals kurkumas
• ⅓ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Kausētajam sieram līdzīgu masu var pagatavot arī mājās. Biezpienu izmīca ar rokām, līdz tajā vairs nav kunkuļu. Svarīgi, lai biezpiens nav sauss, tad neiznāks gards kausētais siers. Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, pievieno biezpienu un pieber tējkaroti cepamā pulvera. Nepārtraukti maisot, vāra uz vidējas uguns. Sākumā masa paceļas, palielinoties dubultā apjomā. Kad cepamais pulveris izreaģējis, masa atkal saplok. Tā ir zīme, ka gana karsēts. Cepamais pulveris reakcijā ar biezpienu neitralizē piena produkta skābenumu, garša kļūst saldena kā visiem sieriem. Pievieno sāli un kurkumu, samaisa. Tad masu kuļ ar blenderi trīs minūtes. Salej mazos trauciņos un noliek ledusskapī. Ja ir vēlme pēc dažādām garšām, var pievienot garšvielu un garšaugu maisījumus pēc izvēles, ķimenes, sēnes, dilles, kaltētu papriku un citas piedevas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.