Foto-Aija geida

Piena un zemeņu saldējuma kūka 0

Sastāvdaļas piena kārtai
• 500 ml saldā krējuma
• 300 g kondensētā piena ar cukuru
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Zemeņu kārtai
• 400 g zemeņu
• 150 ml apelsīna sulas
• 50 ml citrona sulas
• 100 g cukura

Rotāšanai
• 150 g zemeņu
• 10 piparmētru lapiņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Saldo krējumu puto ar mikseri, līdz parādās putas. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kondensēto pienu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Liek uz stundu saldējuma mašīnā. Ja nav šādas ierīces, vismaz pusstundu patur ledusskapī.

Zemenes sablendē ar apelsīna un citrona sulu un cukuru. Taisnstūra veidnē ieklāj cepamo papīru, lai viegli izņemt saldējuma kūku. Ieliek putukrējumu un ļauj mazliet sastingt. Tad klāj zemeņu kārtu, vienmērīgi izlīdzina un sasaldē. Sagriež šķēlēs un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām. Pirms pasniegšanas var pārliet ar zemeņu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.