Foto: Anda Krauze

Piparkūku saldējums ar siltu apelsīnu mērci 0

Sanāk apmēram litrs saldējuma

Sastāvdaļas – 0,5 litri “Rasas” saldā krējuma, 1 apelsīns, 300 g “Latvijas maiznieka” piparkūku, 100 g tumšās šokolādes (40–50%), 3 olu dzeltenumi, 6 ēdamkarotes cukura, 150 g kondensētā piena ar cukuru.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Mērcei – 2,5 apelsīni, 3 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 150 g ūdens.

Pagatavošana.

Olu dzeltenumus sakuļ ar trim ēdamkarotēm cukura, līdz izveidojas gaiša masa. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, lēnām pievienojot cukuru, līdz tas kļūst par stingru putukrējumu. Sasmalcina 200 g piparkūku. Olas sajauc ar putukrējumu un kondensēto pienu. Pievieno sasmalcinātās piparkūkas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusi no masas kārto formā vai traukā, kura tilpums ir vismaz viens litrs. Izkārto pāri palikušās piparkūkas, tām pa virsu liek apelsīnu šķēles un pāri pārlej ūdens peldē izkausētu šokolādi (2/3).

Otrai pusei saldējuma piejauc atlikušo trešdaļu šokolādes un iegūto masu kārto traukā. Masu izlīdzina un liek saldētavā uz vismaz četriem stundām.

Mērce. Ūdenī izspiež apelsīnu sulu. Pāri palikušo apelsīnu vidiņus nemet ārā, bet liek klāt iegūtajam apelsīnu ūdenim, lai viss kopā vārās. Kad viss sācis vārīties, pievieno cukuru, vāra piecas minūtes. Pievieno mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu kartupeļu cieti, turpina vārīt, līdz masa nedaudz sabiezē. Pasniedzot lej pāri siltu apelsīnu mērci, mazliet pārkaisa ar kanēli, kā arī pievieno pāris dzērveņu.