Pīrādziņi ar lazdu riekstu pildījumu. Fotorecepte 0

Nepieciešams

Mīklai

2 glāzes miltu

30 g svaiga rauga

3 ēdamkarotes ckura

0,5 glāzes piena

125 g saldkrējuma sviesta

1 ola

1 olas dzeltenums

1 citrona miziņa, sarīvēta

Šķipsniņa sāls

Pildījumam

150 g lazdu riekstu

1 ola

1,5 ēdamkarote ruma

1 ēdamkarote saldā krējuma (25%)

2 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa kanēļa

Pagatavošanas laiks: trīsarpus stundas. Daudzums: 10 porcijas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana

1. Siltu pienu lej bļodā, pievieno sasmalcinātu raugu, cukuru un pusglāzi miltu. Kārtīgi sajauc un liek siltā vietā uz 15-20 minūtēm. Pievieno olu, olas dzeltenumu, citrona miziņas, trešdaļu sasildīta sviesta un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pastāvīgi maisot, pakāpeniski pievieno pārējos miltus. Maisīt tik ilgi, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām un bļodas malām. Apsedz un atstāj uz 1,5 – 2 stundām, kamēr mīklas apjoms dubultojas.

2. Pagatavo pildījumu. Riekstus sasmalcina līdz drumstalu konsistencei. Olu sakuļ ar rumu un saldo krējumu, pieber cukuru. Maisījumu pievieno sasmalcinātajiem riekstiem, pieber kanēli un samaisa.

3. Mīklu vēlreiz pārmīca un izrullē plānā kārtā uz miltiem apkaisīta gatavošanas galda.

4. Sagriež mīklu 8×8 cm kvadrātiņos.

5. Katra kvadrāta centrā liek 1-1,5 ēdamkarotes pildījuma. Kvadrātu maliņas pieliec pie centra un vienmērīgi pagriežot aizspiež ciet.
Pīrādziņus kārto uz ieeļļotas un ar cepamo papīru pārklātas pannas un atstāj uz 20 minūtēm.

6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °С. Atlikušo sviestu sasilda un pārziež ar to pīrādziņus. Cep 25-30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavos pīrādziņus var pārkaisīt ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.