Foto: Aija Geida

Prosas sacepums ar rozīnēm un sukādēm 0

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• 600 ml piena
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
• 2–3 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• pustējkarote malta kanēļa
• ⅓ tējkarotes malta muskatrieksta
• sauja rozīņu
• sauja sukāžu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Veselam
“Es mazliet samulstu, kāpēc rentgens rokai, bet man jāizģērbjas!” Sieviete dalās pieredzes stāstā par radiologa apmeklējumu 17
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu noskalo karstā ūdenī divas reizes: pārlej ar karstu ūdeni, atstāj uz divām minūtēm, nokāš, atkārto vēlreiz. Katlā uzvāra pienu, pievieno prosu, vāra 5 minūtes. Uzliek vāku un ļauj pusstundu uzbriest. Pa to laiku rozīnes aplej ar siltu ūdeni un izmērcē.

Prosu sajauc ar garšvielām, rozīnēm, sukādēm un rīvētu apelsīna miziņu. Pievieno citrona sulu un mīkstu sviestu. Rūpīgi izmīca. Pieber nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Liek kēksa veidnē (8 x 22 cm) un cep 180 °C temperatūrā aptuveni pusstundu, līdz sacepums zeltaini brūns. Atdzisušu sagriež gabaliņos un pasniedz ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.