Foto: Viktorija Kožemjakina

Pusdienas vienā kārbiņā: 2 lieliskas receptes ēdieniem, ko var paņemt līdzi jebkur 3

Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc “Elvi” kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu receptes. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!

Reklāma
Reklāma

Veselīgā sviestmaize ar dārzeņiem

10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas
Foto: Viktorija Kožemjakina

Gatavošanas laiks 10 -15 min

Šī recepte kliedēs mītu par to, ka sviestmaizes ir sauss, neveselīgs ēdiens, kas nenodrošina sāta sajūtu – tieši pretēji, šīs sviestmaize ir veidota tā, ka tā var kļūt par pilnvērtīgām pusdienām darbā vai skolā.

Sastāvdaļas (1 porcijai):

CITI ŠOBRĪD LASA
  • 2 šķēles jebkāda vieda pilngraudu maizes
  • 2 šķēles siera (piemēram, Čederas, Holandes vai Krievijas)
  • 4 šķēles vārītas vai ceptās vistas filejas*
  • 3 salātlapas
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • sauja vīnogu

Pagatavošana:

Uzsmērējiet pesto mērci uz abām maizes šķēlēm. Uz vienas maizes šķēles uzlieciet salātlapas, vistas fileju, sieru un piespiediet tos ar otru maizes šķēli. Lieciet sviestmaizi traukā līdzņemšanai. Pievienojiet sviestmaizei burkānus nomazgātus un stienīšos sagrieztus burkānus, seleriju un vīnogas.

* vistas filejas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, ja iespējams – izvēloties pašu gatavotu Lieliski noderēs no cepeša pāri palikusi gaļa.

Caprese salāti līdzņemšanai

Foto: Viktorija Kožemjakina


Gatavošanas laiks 10 -15 min

Ja ierobežojumu dēļ nevaram šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums! Izmēģiniet šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļojiet saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!

Sastāvdaļas (1 personai):

  • 1 mocarellas siera bumbiņa (100g)
  • 1 liels tomāts
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 sauja olīvu
  • 1 pilngraudu maizes šķēle
  • Vīnogas/vīģes vai citi augļi

Pagatavošana:

Sagrieziet mocarellas sieru un tomātu 0,5 cm biezās šķēlēs. Trauciņā, ko ņemsiet līdzi, pamīšus kārtojiet sieru un tomātu, katrai šķēlei virsū liekot nedaudz pesto mērces. Sagreiziet gabaliņos un nedaudz apgrauzdējiet pilngraudu maizi/ Baudiet kopā ar olīvām, vīģēm un vīnogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.