Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Garšo pēc Latvijas un rudens! Kā pagatavot īsto, tradicionālo lībiešu ēdienu – bukstiņbiezputru 14

Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha.
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24
Reklāma
Reklāma
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

Rīga TV24 kanāla raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” savulaik viesojās Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha. Viņa pagatavoja Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu – bukstiņbiezputru!

Bukstiņbiezputra

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze miežu putraimu;
  • 3 kartupeļi;
  • 2 glāzes piena;
  • 1 liels sīpols;
  • 200 gr žāvētas gaļas;
  • 2 glāzes ūdens.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Putraimus kārtīgi noskalo. Kartupeļus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar ūdeni un vāra 10 minūtes. Tad pievieno noskalotos putraimus. Kad putraimi nedaudz pavārījušies un putra kļuvusi biezāka, pakāpeniski pievieno pienu. Biezputra ik pa brīdim jāapmaisa, lai nepiedegtu. Vāra, līdz putraimi izvārījušies un piebrieduši un biezputra ieguvusi vajadzīgo konsistenci.
Sīpolu nomizo, sagriež un sacep kopā ar žāvēto gaļu. Gatavo biezputru liek uz šķīvja ar cepto gaļiņu un sīpoliem viducī. Klāt var piedzert rūgušpienu vai kefīru.