Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Gadžar-halava. Burkānu deserts ar aveņu mērci 0

Pagatavošana
Burkānus vidēji rupji sarīvē. Katliņā ar gī sviestu nedaudz pakarsē garšvielas – kanēli, kardamonu un muskatriekstu. Pievieno rīvētus burkānus un izmērcētas rozīnes, pielej pienu. Sutina, līdz piens uzsūcies burkānos un tie ir gandrīz mīksti. Atdzesē.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Sablendē jogurtu ar biezpienu, cukuru un kardamonu. Atsevišķi sablendē avenes.

No burkānu masas izveido vēlamās formas pamatkārtu, virsū klāj avenes un tad – jogurta un biezpiena krēmu.
Pasniedzot rotā ar svaigu piparmētru lapiņu vai kādām ogām pēc izvēles.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pavāra piebilde
Izmantojot burkānu masu, jogurta un biezpiena krēmu un sablendētās avenes, var veidot kārtojumu. Tas glīti izskatīsies stikla trauciņos.

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.