Foto: Shutterstock

Rīvmaize vai panko – kura labāka un veselīgāka? 1

“Receptēs ieteikts panēšanai izmantot pulveri, ko dēvē par panko. Vai tas ir kas labāks par rīvmaizi? Kura ir veselīgāka?”

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Veģetārās uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase skaidro, ka panko arī ir rīvmaize, šādi to dēvē japāņu valodā. Arī panko gatavo no baltmaizes, tikai pēc citādas tehnoloģijas, tāpēc tā izskatās atšķirīga – kā pārslas. Uzturvērtība abām rīvmaizēm ir vienāda, kā jau baltmaizei. Vienīgi graudiņu formas atšķirība nosaka atšķirīgu piemērotību gatavošanai.

Panko ir piemērotāka fritētiem ēdieniem, to biežāk izmanto Āzijas stila ēdieniem, kur nepieciešams kaut ko panēt un tad fritēt. Taču tikpat sekmīgi to var lietot mūsu virtuvē ierastiem ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Der zināt, ka panko ilgāk saglabā kraukšķīgumu nekā rīvmaizes panējums, jo šīs pārslas uzsūc mazāk tauku. Tāpēc tā ieteicamāka arī sacepumu pārkaisīšanai – gan tiem, kur izmanto sieru, gan bez tā. Savukārt pildījumiem panko piešķir gaisīgāku, graudaināku tekstūru.