Publicitātes foto

Aveņu – rožu sīrupa kokteilis romantiskam Valentīndienas vakaram 4

Vēlies pārsteigt savu mīļoto ar romantisku, greznu un neatvairāmi garšīgu kokteili? Tuvojoties Valentīndienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar zīmolu “Venden” un veikalu tīklu “Elvi” ir radījuši, iespējams, pasaulē romantiskākā kokteiļa recepti.

Reklāma
Reklāma

Aveņu – rožu sīrupa kokteilis

Sastāvdaļas 2 nelielām glāzēm

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm 115
Lasīt citas ziņas

Sīrupam
sula no 1 laima
1 tasīte svaigu aveņu (125 g)
8-10 svaigas ēdamo rožu lapas vai 1 ēdamk. kaltētu ēdamo rožu ziedlapu
250 ml negāzēta “Venden” dabīgā minerālūdens
120 g cukura

1 olas baltums
250 ml gāzēta dabīgā minerālūdens
Rožu lapiņas
Sublimētas ⃰ vai svaigas avenes kokteiļa rotāšanai
Sasmalcinātās sublimētās avenes glāžu dekorēšanai


Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

1) Pagatavo sīrupu – uzvāri negāzētu ūdeni kopā ar cukuru. Kad ūdens varās, ieber tajā avenes, laima sulu un rožu lapas, vāri ~5 minūtes uz vidējās uguns, līdz parādās burvīga smarža un sīrups sabiezē. Ūdeni ar avenēm nokās un kārtīgi izspaidi ogu mīkstumus caur sietu vai marli. Sīrupu atdzesē.

2) Grezno glāzes ar smalcinātām sublimētām avenēm – ieber tās nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats aveņu pulvera slānis. Glāzes malu viegli samitrini, izmantojot laima miziņu, tad glāzes malu liec aveņu pulverī – smalkās aveņu daļas pielips mitrajai glāzes malai, veidojot romantisku dekoru.

3) Blenderī saputo olas baltumu kopā ar 60 – 100 g sīrupa (sīrupa daudzumu variē pēc garšas – jo vairāk sīrupa, jo saldāks un intensīvāks būs kokteilis) un gāzēto minerālūdeni. Puto apmēram ~2 minūtes, līdz iegūtas smalkas rozā putas. Pildi glāzes ar iegūto maisījumu un rotā to ar rožu lapiņām un avenēm. Pasniedz pēc ~1 min. Pa šo laiku kokteilis noslāņosies, augšā paliks putas, bet pamatnē – aveņu sīrups.