Cepumi saldās sēnītes
Cepumi saldās sēnītes
Foto: Depositphotos

Bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes. FOTO RECEPTE 1

Rudenim piestāv bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

200 g margarīna vai sviesta

800 g miltu

400 g cukura

200 g skābā krējuma

1 ola, 1 olas baltums

1/3 tējkarotes sāls

1 tējkarote cepamā pulvera

200 g pūdercukura

2 ēdamk. kaltētu magoņu sēklu

100 g šokolādes

Pagatavošana

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas
Foto: Depositphotos

1. Piemērotā traukā sablendē līdz mīkstai konsistencei izkausētu sviestu, cukuru, krējumu, olu un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Depositphotos

2. Masai pievieno miltus un cepamo pulveri, veido mīklu. Tai jāsanāk mīkstai, plastiskai, mīkla nedrīkstētu pielipt pie rokām.

Foto: Depositphotos

3. Tad mīklu sadala vairākās daļās, katru ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz pusotru stundu.

Foto: Depositphotos

4. Ķeramies klāt sēnīšu veidošanai – ņem vienu no mīklas gabaliem un saveļ to, veidojot garenu “desu”. Tad “desu” sagriež vienādos gabaliņos – tās būs sēnītes “kājas”.

Foto: Depositphotos

5. Katram gabaliņam, paviļājot to rokās, piešķir konusveidīgu formu. Tos novieto uz dēlīša vai citas virsmas un liek ledusskapī, atstājot uz pusstundu sastingšanai.

Foto: Depositphotos

6. No otra mīklas gabala veido apaļas sēnīšu cepurītes, liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Foto: Depositphotos

7. Kad “plācenīši” gatavi, tiem katram vidū uzmanīgi izveido iedobi.

Foto: Depositphotos

8. Izcep sēnīšu “kājiņas” un ar kulinārijas glazūru (sakults olu baltums + pūdercukurs) pielīmē katru kāju pie cepurītes, liekot to iedobītē. Glazūrai jābūt biezai.

Foto: Depositphotos

9. Sākam dekorēt! Atlikušo glazūru mazliet atšķaida ar ūdeni. Tad tajā iemērc sēnīšu “kājas” un arī cepurītes apakšējo daļu. Kājas apakšējo daļu apviļā magonēs. Ļauj visam sastingt aptuveni 15 minūtes.

Foto: Depositphotos

10. Izkausē šokolādi un tajā iemērc katras cepurītes virsējo daļu. Nožāvē (vēlams uz režģa, lai virsma būtu spīdīga un skaista).

Cepumi saldās sēnītes
Foto: Depositphotos

Sēnītes ir gatavas priecēt jūsu ģimeni un viesus! No norādītā produktu daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 60 sēnītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.